ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – ΠΑΠΑΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γεώργιος Παπατόλιος του Αθανασίου, γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1984. Αποφοίτησε με άριστα από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Κοζάνης το 2002 και εν συνεχεία σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 2008.

Ακολούθως εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης ιατρός στην παραμεθόριο και μετέπειτα την υπηρεσία υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο – Κέντρο Υγείας Κω.

Εργάστηκε ως ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής αρχικά στο «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης για 2 έτη και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για 4 έτη από όπου και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας του Γενικού Χειρουργού το 2017.

Τα επόμενα 4 έτη εργάστηκε ως επικουρικός Γενικός Χειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας.

Από τον Ιανουάριο του 2022 ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα – λειτούργημα του Γενικού Χειρουργού στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας διατηρώντας ιατρείο στην πόλη της Κοζάνης επί της οδού Χαρισίου Μούκα 3 στο κέντρο της πόλης και στην πόλη της Πτολεμαΐδας επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 5 στο κέντρο της πόλης αντίστοιχα.

Είναι κάτοχος του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο “Χειρουργική Ήπατος – Χοληφόρων – Παγκρέατος” (MSc in HPB Surgery) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Μεταπτυχιακού τίτλου (MSc): “Διεθνή Ιατρική και Διαχείριση Κρίσεων Υγείας” της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατέχει πολλά πιστοποιημένα διπλώματα στο αντικείμενο της Γενικής Χειρουργικής, δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά και παρουσία με εργασίες και ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια του εσωτερικού.

Συμμετείχε τέλος σε 3 κλινικές έρευνες.